× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Sklamaní „belasí“ sa dnes pokúsia bodovať proti „corgoňom“, „rytieri“ po demolácií Slovana pocestujú do Michaloviec


06.02.2022

Pandemická situácia v jednotlivých extraligových celkoch sa našťastie pomaly upokojuje, a tak môžeme byť na záver tohto týždňa opätovne svedkami šiestich napínavých zápasov naprieč celou krajinou. „Barani“ po tesnej prehre s novozámockými „býkmi“ privítajú pod Urpínom „vojakov“, „belasí“ sa po debakli vo Zvolene pokúsia doma o reparát proti „corgoňom“.

Trenčania si dnes s „baranmi“ zmerajú sily po tretíkrát v sezóne

Hokejisti spod Hradu Matúš Čáka pocestujú do Bystrice po týždennej zápasovej pauze, keďže ich piatkový duel proti Liptovskému Mikulášu, sa z dôvodu zlej pandemickej situácie v tíme súpera musel nakoniec odložiť. Svoj posledný duel odohrali proti Nitre, ktorá si nakoniec zabezpečila víťazstvo v predĺžení zásluhou Ivana Švarného. Napokon, aj domáci budú dnes naskakovať na ľad po prehratom dueli proti Novým Zámkom, ktorý rozhodol v samostatných nájazdoch v prospech hostí Austin Farley. V súpiske hostiteľov bude s istotou naďalej chýbať duo Výhonský a Žiak. Veľký otáznik však stále visí nad štartom Michala Kabáča, ktorý by sa mal v najbližších zápasoch opätovne vrátiť na ľad. „Vojaci“ s „baranmi“ odohrali počas tejto sezóny zatiaľ iba dva vzájomné zápasy, z ktorých majú nerozhodné skóre, preto bude veľmi zaujímavé sledovať, ktorý tím dnes otočí kartu šťasteny na svoju stranu. Z papierového pohľadu nás čaká súboj mužstiev, ktoré sa nachádzajú na priebežne osemfinálových pozíciách, teda presnejšie na siedmom a deviatom mieste. Trenčania strácajú na Banskobystričanov päť bodov, takže ani prípadná výhra im nepostačí na to aby sa na svojho súpera bodovo dotiahli. Rovnako aj Bystričania strácajú na šiestych „oceliarov“ až päť bodov. Obom tímom však zisk plných troch bodov môže nesmierne pomôcť, keďže sa základná časť chýli pomaličky ku koncu a postúpiť ďalej môže iba desať najlepších tímov. V nadchádzajúcich chvíľach preto budeme istotne svedkami veľmi vyrovnaného súboja, v ktorom s určitosťou nebudú chýbať momenty, ktoré zdvihnú zo sedadla nejedného fanúšika oboch extraligových celkov.

„Rytieri“ po demolácií Slovana pocestujú do Michaloviec

Zvolenčania budú dnes proti Michalovčanom nastupovať po štvrtýkrát v sezóne. „Bryndziari“ nám v poslednom zápase predviedli impozantný výkon , keď doma doslova rozobrali „belasých“ v podstate už počas prvých dvadsiatich minút hry. Naopak „líšky“ v piatkovom východniarskom derby ťahali za kratší koniec proti súperovi z Košíc. Nuž, ale na pohode im môže pridať fakt, že z troch vzájomných zápasov vyšli víťazne dvakrát. „Rytieri“ sa s istotou budú aj dnes spoliehať na Maroša Jedličku, ktorý sa naposledy blysol hattrickom proti Slovanu. „Líšky“ naopak podporili svoje defenzívne rady o legionára z ďalekej Kanady Nicka Rossa, ktorý však nie je v extralige žiadnym nováčikom. V minulosti pôsobil práve vo Zvolene a neskôr aj v Miškolci. V zostave oboch tímov budú naďalej chýbať Pavol Regenda a Peter Zuzin, z dôvodu účasti na prebiehajúcich hrách v Pekingu. Z pohľadu priebežného poradia sa na východe odohrá zápas tímov z štvrťfinálových pozícií. Hoci „líšky“ strácajú na „rytierov“ až trinásť bodov, tak aj v Michalovciach predpokladáme zápas, ktorý bude plný zaujímavých momentov a istotne poteší viacerých milovníkov hokeja.

Podarí sa „koňarom“ prelomiť prekliatie práve proti Novým Zámkom?

Pre extraligového nováčika z metropoly Šariša by sa dal s istotou nový rok charakterizovať jedným slovom, a to zakliaty. Svoju poslednú výhru tím datuje  na Troch kráľov. Svoj piatkový pokus o reparát proti „kamzíkom“ dopadol opäť katastrofálne. Naopak „býkom“ sa podarilo pod Urpínom otočiť takmer stratený zápas a nakoniec si odviezť dva body. Z pohľadu vzájomných duelov, majú lepšiu úspešnosť práve Prešovčania, ktorí z priebežných troch, vyhrali dve stretnutia. V priebežnom poradí aktuálne oba tímy bojujú o poslednú postupovú priečku. Zatiaľ sa na nej síce držia „koňare“, ale „býci“ sa na nich pomaly doťahujú. Do karát im hrá aj fakt, že majú oproti svojmu súperovi jeden zápas k dobru. Nuž aj napriek nie veľmi priaznivému obdobiu v tíme extraligového zelenáča dnes očakávame napínavý duel, ktorý bude s istotou divácky veľmi atraktívny, pretože obom tímom pôjde v nadchádzajúcich chvíľach o veľa.

Liptáci dnes pohostia rozbehnutých „oceliarov“

Hokejisti Liptovského Mikuláša dnes nastúpia po menšej pauze na svoj v poradí už štvrtý zápas proti Košiciam.  „Oceliari“ sa momentálne zdajú byť neprekonateľní pre podtatranský celok, keďže zatiaľ z doterajších troch duelov proti nim Liptáci ani raz nebodovali. Hráčom spod Tatier sa v týchto dňoch podarilo rozšíriť svoje defenzívne rady o Branislava Pavúka, ktorý prichádza do slovenskej extraligy po ročnej pauze  z Poľska. Do tohto zápasu budú domáci nastupovať s veľkou chuťou vyhrať, keďže svoj posledný duel proti „kamzíkom“ nezvládli a čas na získanie potrebných bodov do tabuľky priebežného poradia sa kráti. Naopak „oceliari“ zažili po vynútenej, pandemickej pauze vydarený návrat na ľad proti michalovským „líškam“. V tabuľke východniari spadli na šieste miesto za Poprad, s ktorým však majú priebežne zhodný počet bodov, takže prípadná výhra by im s určitosťou pomohla upevniť si svoje miesto v konečnej štvrťfinálovej zostave. Naopak Liptáci strácajú na postupových Prešovčanov trinásť bodov, takže dnes budú potrebovať nutne bodovať. Nuž napriek veľkému rozdielu v priebežnom poradí oboch tímov máme za to, že sa diváci pod Tatrami  rozhodne môžu tešiť  na jedno pekné športové divadlo, ktoré ich dozaista na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši čaká.

Hosťami duelu pod Tatrami budú spišské „rysy“

Spišiaci dnes pocestujú do Popradu po kratšej pandemickej pauze. Svoj posledný zápas odohrali doma proti „corgoňom“, ktorým sa podarilo vyškoliť spišskú defenzívu už počas štyridsiatich minút hry. Naopak „kamzíci“ budú dnes naskakovať na ľad vo veľmi dobrej nálade, ktorá pretrváva ešte z piatkového zápasu proti „koniarom“. Z doterajších dvoch vzájomných stretnutí si oba tímy odniesli zhodne po tri body. Spišiaci sa dnes však už nebudú môcť spoľahnúť na svojho najproduktívnejšieho hráča, kanadského legionára Matta Petgravea, ktorý zamieril do českých Pardubíc. Ďalším legionárom, ktorý opúšťa pre zmenu ofenzívne rady „rysov“ je Američan Alex Reuter, ktorého novým pôsobiskom sa nateraz stalo Dánsko. Na Spiši však nenastali len hráčske zmeny ale aj zmeny vo vedení. Novým asistentom trénera, ktorý mimochodom pôsobí aj ako videoanalytik a skaut sa stal rodák z fínskeho Turku, Elmo Aittola. Z pohľadu priebežného poradia uvidíme zápas piateho s ôsmim. Hoci „rysy“ strácajú na „kamzíkov“ šesť bodov, prípadnou výhrou by si mohli aj tak polepšiť, keďže na Bystričanov strácajú iba jeden bodov.  Preto sa dá predpokladať, že oba tímy dnes nastúpia vo skvelej forme a diváci aj druhého, dnešného duelu pod Tatrami si tak s určitosťou prídu na svoje.

Sklamaní „belasí“ sa dnes pokúsia bodovať proti „corgoňom“

Dokonca aj ten, ktorý sa zdá byť na prvý pohľad najsilnejší, má niekde svoje slabé miesto. Pre stále ešte priebežných lídrov tabuľky, ktorí sa vskutku dlho zdali byť neohrození je jednoznačne tou povestnou „achillovou pätou“ Zvolen. „Rytieri“ ako jediný tím, dokázali z priebežných štyroch zápasov proti „belasým“ vyhrať až tri. V piatkovom dueli im na svojom štadióne pod Pustým hradom uštedrili nepekný debakel 7:1. Dnes je však nový deň a nová šanca pre hokejistov s orlom na hrudi získať body, ktoré sú potrebné na udržanie sa vo vedúcej pozícií v priebežnom hodnotení. Hráči spod Zobora naopak nastupovali na svoj posledný zápas koncom minulého týždňa proti Trenčínu, kde si nakoniec pripísali už ôsmu výhru v poradí. Súpiska oboch tímov na dnešné stretnutie bude taktiež mierne poznačená prebiehajúcou olympiádou v Pekingu, na ktorú boli nominovaní okrem Samuela Takáča aj Šimon Nemec a Adrián Holešinský. Z dôvodu zranení budú s istotou v tíme „corgoňov“ chýbať Martin Bodák a Michael Drábek. Taktiež sa dnes nepredstaví ani Filip Krivošík. Otázny je však štart Davida Honzíka, ktorý sa na ľad vrátil po chorobe. Z pohľadu vzájomných duelov má Slovan jednoznačne navrch, pretože vyhral štyri zápasy z piatich. Z papierového pohľadu pôjde v Bratislave o zápas lídrov, keďže oba tímy sa nachádzajú v priebežnom poradí na prvom a treťom mieste. Treba však podotknúť, že „rytieri“ nie sú jediní, kto sa bodovo dotiahol na „belasých“. „Corgoni“ taktiež pomaličky znižujú náskok bratislavského celku, preto dnes domáci budú potrebovať víťazstvo ako soľ. Každopádne oba celky nám od začiatku sezóny dokazujú svoje kvality, čo predurčuje tento zápas na jeden z najatraktívnejších, aké nám dnešná hokejová nedeľa môže ponúknuť.

 

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY